Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Japrakë paksa ndryshe ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Japrakë paksa ndryshe. Receta e gatimit për japrak është dërguar nga Ervina Saliu 20 maj 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim japrak duke ndjekur udhëzimet në vijim




Përbërësit
Duhen për 80 copë:
200 gr mish të grirë
200 gr spinaq
4 qepë të njoma
1 kungull të grirë
1 domate në copa
gjethë rrushi
1 filxhan çaj oriz
pak vaj
erza sipas dëshirës.
Përgatitja
1
Hedhim të gjithë përbërësit në një tas dhe i përziejm. I japim një valë gjetheve. I mbushim me kujdes, i mbledhim dhe i vendosim rrjesht në tenxhere.
2
Kur ti mbarojmë i hedhim 1 filxhan kafeje me vaj, kripë dhe i mbulojmë me ujë. Lart I vendosim një pjatë mos të hapen, i ziejm në temperaturë të ulët rreth 40 minuta. I shoqërojmë me salcë kosi shkojnë shumë.