Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
cyrek per pashket

Çyrek për pashkët ( Receta gatimi nga Ana )

Çyrek për pashkët. Receta gatimit është dërguar nga Ana 30 prill 2013. Foto © Ana

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ana klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira për festa klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim çyrek për pashkët duke ndjekur udhëzimet në vijim

2813 shikime

cyrek per pashket

Përbërësit

50 gr gjalp

175 gr qumësht

90 gr sheqer

1 vezë

1 të verdhë veze

20 gr maja

380 gr miell i fortë

1 vezë për lyerjen nga sipër

5 gr mastiha

5 gr mahlepi

bajame të grira hollë për spërkatjen nga sipër

Përgatitja

1

Në një tenxhere ngrohim qumështin, gjalpin, sheqerin, mastihen dhe mahlepin ( kujdes që mos digjet dhe mos të kalojë temperaturën mbi 50 gradë )

2

e heqim nga zjarri dhe hedhim majanë dhe miellin, punojmë brumin derisa mos na ngjitet nëpër duar ( kush dëshiron përdor mikser )

3

Vendosim brumin në një ambient të ngrohtë për 1-2 orë derisa të fryhet.

4

Mbas orës që ju duket e përshtateshme punojmë brumin pak me kujdes dhe e ndajmë në 3 ( topa ) bëjme ( 3 bastuna ),

5

i lidhim gershet vendosim brumin ne nje tepsi te lyer me gjalp dhe e lemë përsëri të fryhet në vend të ngrohtë të mbuluar me picetë,

6

ngrohim furrën në 170 gradë C me pak qumësht dhe vezë lyejme çyrekun nga sipër dhe hedhim bajamet e grira feta e pjekim për 45 – 50 minuta. Ju bëftë mirë. Gëzuar pashkët

Ana ka dërguar në KuzhinaIme.al 10 receta gatimi me fotot origjinale të gatime të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Ana.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: