Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Biskota për pashkët - Ana - KuzhinaIme.al

Biskota për pashkët ( Receta gatimi nga Ana )

Biskota për pashkët. Receta gatimi është dërguar nga Ana 2 maj 2013. Foto © Ana.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ana klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira për festa klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim biskota për pashkët duke ndjekur udhëzimet në vijim

2343 shikime

Biskota për pashkët - Ana - KuzhinaIme.al

Përbërësit

1 kg miell

5 vezë

250 gr gjap (pa kripë)

5 lugë (kafeje) pluhur pjekës

1 luge(kafeje) amonja

2 gota (uji) sheqer

pak vanilje

2 lugë (supe) qumësht

Përgatitja

1

Ndajmë vezët, të bardhat veç, rrahim të bardhat e vezëve në mikser, rrahim gjalpin, të verdhat e vezëve dhe sheqerin, hedhim të bardhat e vezëve ngadalë dhe me kujdes hedhim pluhurin pjekës.

2

Ngrohim pak qumëshin dhe e përziejm me amonja dhe e hedhim në masën që pak më parë përgatitëm.

3

Hedhim miellin duke e punuar me ngadalë (sa miell të mari derisa të mos ngjitet nëpër duar) në fund hedhim edhe vaniljen.

4

Ngrohim furrën në 180*C.

5

Në filxhan hedhim pak ujë dhe të verdhën e vezës e përziejm dhe me një furçë (kuzhine) lyejm biskotat.

6

I pjekim për 20 minuta. I uroj suksese zonjës apo zotëris që do t’i pëgatisi

Ana ka dërguar në KuzhinaIme.al 10 receta gatimi me fotot origjinale të gatime të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Ana.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: