Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Bukë shtëpie ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Receta e gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 3 shkurt 2015. Foto © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për bukë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bukë shtëpie duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg miell,
1 lugë gjelle maja,
4 lugë gjelle vaj,
kripë,
Përgatitja
1
Në tas hedhim miellin dhe majanë, ngrohim 2 gota ujë dhe hedhim brenda vajin dhe kripën, më pas e hedhim te mielli duke e punuar, nqs del brumi I fortë ngrohim ujë akoma.
2
E mbulojmë dhe e fusim në furrë që e kemi ngrohur pak dhe e lejmë gjer sa të dyfishohet. Më pas e marim dhe e punojmë sërisht, e mbulojmë dhe e fusim prapë në furrë për 1 orë.
3
Më pas e marim e bëjmë në topa, e vejmë në tepsi, nga lart e lyejm me qumësht dhe vaj, e lejmë për 30 minuta dhe më pas e pjekim në 200 gradë për 35 me 40 minuta. Ja vlen buka të bëhet në shtëpi.





























