Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Bukë misri ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Receta e gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 3 janar 2015. Foto © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për bukë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bukë misri duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell misri,
200 gr miell misri të verdhë,
100 gr miell të zakonshëm,
1 lugë të vogël sodë,
4 lugë vaj,
ujë të vakët sa të mari.
Përgatitja
1
Hedhim në tas përbërësit dhe shtojmë ujin pak nga pak sa të bëhet brumi i butë. E hedhim në tepsi të lyer me yndyrë, nga lart e spërkasim me pak vaj dhe ujë dhe e pjekim në 200 gradë sa të mari ngjyrë.
2
Miellin e verdhë ja hedhim që të mari ngjyrë të verdhë të embël dhe i jep një shije të veçantë, në greqi ku jetoj unë e gjen në çdo super market. Ju bëftë mirë


























