Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
torte m e portokall

Tortë me portokall ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Tortë me portokall. Receta gatimit për tortë me portokall është dërguar nga Erjona Balla 5 dhjetor 2013. Foto © Erjona Balla

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi tortë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tortë me portokall duke ndjekur udhëzimet në vijim

604 shikime

torte m e portokall

Përbërësit

Për Pan di spagna duhen:

5 vezë

6 lugë sheqer

6 lugë miell

1 pako vanilje

Për kremin e pastiçerisë duhen:

500 gr qumësht

2 të verdha veze

3 lugë miell ose niseshte

4 lugë sheqer

lëng portokalli të freskët

1 kuti me pana

Përgatitja

1

Përgatisim pan di spagnën: Me mikxer rrahim vezët dhe sheqerin për 15 minuta. Më pas shtojmë miellin e situr me vaniljen. E rrahim për 5 minuta dhe më pas e hedhim në tepsinë e lyer me vaj dhe miell ose me letër furre dhe e pjekim për 40 minuta në temperaturë 180°.

2

Përgatisim kremin: Në një tenxhere vemë qumështin për të zier, pasi ka marë valë qumështi shtojmë sheqerin dhe miellin e situr dhe e trazojmë me tel kuzhine që mos të na formohen kokrra dhe pasi trashet qumështi e heqim, mbas 5 minuta shtojmë vezët e rrahura dhe e lemë të ftohet pastaj e përdorim.

3

Marim pan di spagnën e presim në 2 pjesë, pjesën e parë e lyejm mirë me lëng portokalli dhe shtojmë kremin e pastiçerisë, vendosim pjesën tjetër të pan di spagnës të lyer përseri me lëngun e portokalles dhe sipër hedhim kremin e pastiçerisë të mbetur e mbulojme të gjithë. Montojmë panën dhe e hedhim mbi tortë dhe e zbukurojmë sipas dëshirës.

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: