Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Tortë e kripur ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Tortë e kripur. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 24 shkurt 2015. Fotot © Erjona Balla
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për krepa klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tortë të kripur duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
Për 12 krepa duhen:
1 litër qumësht
3 ose 4 gota uji me miell
2 vezë
1 kokë hudhër
kripë, rigon një lugë çaji, piper të zi një lugë çaji
Për mbushjen duhen:
500 gr bizele
2 pako pana
500 gr kërpurdha
4 pako me salçiçe pule
Kripë dhe vaj
Përgatitja
1
Në një tas plastike i bashkojmë të gjitha përbërjet, hudhrat i grijmë dhe i shtojmë tek tasi. Vemë në zjarr tiganin, e nxehim dhe me ndihmën e një furçe kuzhine e lyejm me pak vaj.
2
Pasi është nxehur edhe vaji hedhim përbërjen në tigan me ndihmën e një garuzhdeje dhe e hapim shpejt në gjithë tiganin dhe i pjekim në të 2 ja anët.
3
Vendosim bizelet në tenxhere me ujë me kripë dhe i ziejm, pas zierjes i kullojmë dhe i lemë deri sa të mos kenë më ujë. Presim kërpurdhat në copa.
4
Në tigan të nxehtë me vaj ulliri shtojmë kërpurdhat, shtojmë kripë dhe i skuqim për 10 minuta në zjarr të ulët më pas shtojmë panën dhe kur pana është dendësuar e heqim nga zjarri.
5
Presim salçiçet në copa të vogla. Përgatisim dhe djathin e grijmë. Marim krepat dhe i shtrojmë në tepsi rrumbullake dhe në çdo petë shton salçiçet, bizelet e ziera, kërpurdha të skuqura, djathin dhe po kështu veprojmë për çdo petë, e fusim në furrë të parangrohur në temperaturë 200 ° C për 30 minuta.
6
10 minuta para se ta heqim nga furra hedhim djathin, e lemë në furrë edhe për disa minuta deri sa të shkrijë djathi. Ju bëftë mirë