Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Torta Barbi ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Torta Barbi. Receta e gatimit për tortën barbi është dërguar nga Bukurie Nexhipi 16 dhjetor 2013. Foto e huazuar sa per ilustrim
Kjo është një ide e bukur dhe shumë e thjesht për fëmijet tuaj.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim torta barbi duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr miell
350 gr sheqer
250 gr gjalp
5 vezë
100 ml qumësht
1 pluhur pjekës
1 vanilje pluhur
Për mbushjen:
2 paketa krem të gatshëm me shijen që ju e dëshironi.
Për zbukurimin: Nëse tortën do ta mbulojmë me marzipan na duhet 400 gr, nëse jo mund ta mbuloni me krem, 2 paketa krem për zbukurimin.
Përgatitja
1
Gjalpin dhe sheqerin i punojmë me një rrahese ëmbëlsirash (gjalp i ambientit), e punojmë gjersa të bëhet masë kremi, më pas hedhim vezët, i punojomë përsëri, jo të bëhet shkumë.
2
Më pas hedhim qumësht dhe pluhrin pjekës e trazojmë masën përsëri dhe hedhim miellin me vanilje. Masën e hedhim në një formë torte si për gugll kek (Unë kisha një formë jo me hapsirë në mes. Kjo do të ishte më mire)
3
E lyejmë formën me pak yndyrë dhe e pjekim për 1 orë në 160 gradë. Për 40 minuta soba nuk duhet hapur. Pasi ka përfunduar pjekja e lemë të ftohet dhe më pas e presim në 3 pjesë.
4
E presim në 3 pjesë dhe pjesët i mbushim me krem. Më pas nëse keku është pa hapsirë në mes e presim pak në mes dhe vendosim barbin (barbit ja kemi hequr këmbët dhe e kemi mbështjell me alumin ose qesk kuzhine, pjesën që është brenda tortës) Nëse do e zbukurojmë me krem e lyejmë me një shtresë kremi dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta më pas e lyejmë përsëri me krem dhe e zbukurojmë sipas dëshirës.
5
Mund ti vemë lule sheqeri në fustan. Nëse e zbukurojmë me marzipan. E hedhim marzipanin në pjate dhe e lyejmë me ngjyrues tortash, e punojmë me pirun dhe lemë për 10 minuta më pas në tavolinë hedhim pak sheqer pudër dhe lyejmë marzipanin (hedhim sheqer pudër gjersa marzipani mos të na ngjitet nëpër duar) e hapim me një pec për pica dhe e zbukurojmë tortën si të kemi dëshirë. Do ishte akoma më e bukur nëse do ta vendosnim “tortën Barbi” mbi një tjetër tortë katrore ose e rrumbullakët.