Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
tasqebab

Tasqebab ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Tasqebab, një gatim tradicional. Receta e gatimit për tasqebab është dërguar nga Leonora Pane 3 shkurt 2014. Foto © Leonora Pane.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për tasqebab klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim tasqebab  duke ndjekur udhëzimet në vijim

16771 shikime

tasqebab

Përbërësit

500 gr mish viçi i madh,

4 qepë,

2 domate dhe 2 lugë gjelle me salce,

4 lugë gjelle me vaj ulliri,

1 lugë miell,

gjysem gote verë të bardhë,

2 thelbinj hurdhër,

2-3 gjethe dafine dhe kripë

Përgatitja

1

Pasi t’a keni prerë në copa mishin hidheni në një tenxhere me vajin dhe shtoni qepën e grirë imët, vëreni në zjarr mesatar të skuqen deri sa të shterojnë ujin që lëshojnë, më pas hidhni miellin dhe trazojeni 2 – 3 herë

2

pastaj shtoni verën dhe lëreni deri sa të avulloi, pastaj shtoni domatet të grira, salcen, hurdhat të grira ose të ndara në gjysëm, gjthet e dafines, kripë dhe 4 gota ujë dhe lëreni të zjejë për 45 minuta.

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: