Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Tasqebab ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Tasqebab, një gatim tradicional. Receta e gatimit për tasqebab është dërguar nga Leonora Pane 3 shkurt 2014. Foto © Leonora Pane.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për tasqebab klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tasqebab duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr mish viçi i madh,
4 qepë,
2 domate dhe 2 lugë gjelle me salce,
4 lugë gjelle me vaj ulliri,
1 lugë miell,
gjysem gote verë të bardhë,
2 thelbinj hurdhër,
2-3 gjethe dafine dhe kripë
Përgatitja
1
Pasi t’a keni prerë në copa mishin hidheni në një tenxhere me vajin dhe shtoni qepën e grirë imët, vëreni në zjarr mesatar të skuqen deri sa të shterojnë ujin që lëshojnë, më pas hidhni miellin dhe trazojeni 2 – 3 herë
2
pastaj shtoni verën dhe lëreni deri sa të avulloi, pastaj shtoni domatet të grira, salcen, hurdhat të grira ose të ndara në gjysëm, gjthet e dafines, kripë dhe 4 gota ujë dhe lëreni të zjejë për 45 minuta.