Shpërndaje	
	
		
		Hapje e plotë 	
	
		
		print	
			
	
	
	
		
		
							
				Vlerëso 					
	
	Supë gulash ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Supë gulash. Receta e gatimit për supë gulash është dërguar nga Bukurie Nexhipi 7 shkurt 2016. Fotot © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
 - Për të tjera receta gatimi për supë klikoni këtu
 - Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
 
Mësoni si të përgatisim supë gulash duke ndjekur udhëzimet në vijim



			Përbërësit
								500-600 gr mish lope për gulash
							
								2 speca 1 e kuqe 1 jeshile
 							
								3-4 qepë
							
								3 patate
							
								1 Lugë kafeje me piper të kuq djegës
							
								1 lugë Kafeje me piper të kuq të ëmbël
							
								1 lugë kafeje me majoran
							
								1 Lugë kafeje me qimon ( lloj erze )
							
								Kripë piper
							
								Vaj ulliri
							
								1 gotë verë të kuqe
							
								4-5 domate të kuqe ose ( gjysëm kutie domate konserv )
							
								3-4 thelpi hudhër							
Përgatitja
								1
									Mishin e presim në copa shumë të vogla ( Sa 1 kokërr lajthi )
																	
								2
									Në një enë hedhim vaj ulliri dhe kaurdisim mishin, më pas shtojmë qepën e prerë në kubik, e lemë deri sa masa të bjeri gati 10-15 minuta
																	
								3
									Shtojmë specat e prera në kubik, i lemë përsëri gati 1O minuta. Shtojmë hudhrën, domatet dhe të gjitha erzat e tjera, qimon, majorani, kripë, piper, piper të kuq.																	
								4
									I kaurdisim sa të mbetet masa e thatë në yndyrën e saj, shtojmë 1 gotë vere të kuqe ( për gatim ) E mbyllim me kapak sa të avulloj vera.
																	
								5
									Më pas shtojmë ujë të ngrohtë, e lemë të ziej në zjarr të ulët për 1 orë e 30 minuta duke shtuar ujë herë pas here. 																	
								6
									Kontrollojmë mishin, duhet të jetë shumë i butë. Shtojmë patatet të prera në kubik dhe i lemë përseri 30 – 45 minuta, patatja duhet të ziej mirë dhe supa të trashet pak. Ka pak punë po tepër e shijshme.																	


























