Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Qepë të mbushura me djath dhie ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Qepë të mbushura me djath dhie. Receta gatimit për qepë të mbushura me djath dhie është dërguar nga Bukurie Nexhipi 18 dhjetor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kabuni me rrush duke ndjekur udhëzimet në vijim
Mësoni si të përgatisni qepë të mbushura me djathë dhie duke ndjekur udhëzimet në vijim.
Përbërësit
4 qepë të mëdha
100 gr djath dhie
1 vezë
8 ullinj të zinj të prerë hollë
Gjysëm lugë kafeje me tumjan të reskët ose të thatë
2 lugë gjelle me majdanoz të grirë, kripë, piper, vaj ulliri
Përgatitja
1
Qepët i pastrojmë dhe për 15 minuta në ujë me kripë i ziejm. I lemë të ftohen, me kujdes e heqim pjesën e brendshme. I vendosim në tavë dhe i mbushim me djath e ullinj të grirë hollë.
2
Vezën e rrahim, hedhim kripën, piper dhe tumjan petazilje dhe ua hedhim qepëve.
3
I pjekim në 200 gradë C për 30 minuta. Pjesën që heqim nga qepa e grimë dhe e hedhim bashkë me mbushjen, i spërkasim me vaj ulliri dhe i pjekim.


























