Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pale fiku ose fiq të thatë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Pale fiku ose fiq të thatë. Receta është dërguar nga Ervina Saliu 7 tetor 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pale fiku ose fiq të thatë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Fiq ( sasia sipas dëshirës )
Përgatitja
1
Eshtë shumë e lehtë, por mënyra e ruajtjes gjatë dimrit është më e rëndësishmja. Marim fiqtë, unë bera edhe kokra edhe të prera. I vendosim në një rrjetë. I mbulojmë me diçka të hollë dhe i lemë jashtë për 7 me 10 ditë duke i kthyer çdo ditë nga njëra anë në tjetrën. Kur të kenë kaluar ditët. I vendosim në një tepsi. I vendosim në furre dhe i lemë për 10 minuta në 100 gr. I lemë të ftohen dhe i paketojmë për në dimër. Hera parë që bëj por nuk kanë asnjë lidhje me të blerat. Uroj ti provoni dhe këtë mënyrë.