Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
makarona te mbushura

Makarona në formë guaske ( CONCHIGLIE ) të mbushura me proshutë dhe gjizë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

1794 shikime

makarona te mbushura

Përbërësit

500 gr makarona,

200 gr gjizë,

100 gr proshutë,

80 gr djath të grirë,

arrë moskato

Përgatitja

1

Në një tenxhere me ujë e kripë veni të zjejnë makaronat si makaronat normale, vetëm se shtoni pak vaj tek uji që të mos ngjiten kur t’i kulloni, në një enë hidhni gjizën, proshutën të bërë copa të vogla, kripë dhe arrë moskate të bluar, dhe përzjeini mirë, kur makaronat të jenë gjysëm të ziera hiqini,

2

kullojini dhe hidhini tek një tavë të lyer me gjalp, pastaj merni gjizën e përgatitur dhe me një lugë mbushini të gjitha, hidhni sipër djathin e grirë dhe pak gjalp, futini në furrë të piqen në 220° për 20 minuta, mund t’i bëni edhe me spinjaq e gjizë

Receta e gatimit për makarona në formë guaske ( conchiglie ) është dërguar nga Leonora Pane 3 nëntor 2013. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për makarona klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: