Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Makarona në formë guaske ( CONCHIGLIE ) të mbushura me proshutë dhe gjizë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Përbërësit
500 gr makarona,
200 gr gjizë,
100 gr proshutë,
80 gr djath të grirë,
arrë moskato
Përgatitja
1
Në një tenxhere me ujë e kripë veni të zjejnë makaronat si makaronat normale, vetëm se shtoni pak vaj tek uji që të mos ngjiten kur t’i kulloni, në një enë hidhni gjizën, proshutën të bërë copa të vogla, kripë dhe arrë moskate të bluar, dhe përzjeini mirë, kur makaronat të jenë gjysëm të ziera hiqini,
2
kullojini dhe hidhini tek një tavë të lyer me gjalp, pastaj merni gjizën e përgatitur dhe me një lugë mbushini të gjitha, hidhni sipër djathin e grirë dhe pak gjalp, futini në furrë të piqen në 220° për 20 minuta, mund t’i bëni edhe me spinjaq e gjizë
Receta e gatimit për makarona në formë guaske ( conchiglie ) është dërguar nga Leonora Pane 3 nëntor 2013. Foto © Leonora Pane