Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Lazanja ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Lazanja. Receta gatimit për lazanja është dërguar nga Erjona Balla 10 shtator 2013. Foto © Erjona Balla
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për lazanja klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim lazanja duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
500 gr mish i grirë
1 shishe me salcë domate
1 pako lazanja të thata të gatshme
1.5 litër qumësht
2 vezë
3 qepë
6 lugë miell
100 gr gjalp
3 degë selino
3 karrota
djathë të grirë (grana padano)
200 gr mocarelë (lloj djathi)
kripë, piper dhe arrë moskat
Përgatitja
1
Në një tigan me vaj skuqni qepën, karrotën dhe selino, pasi janë skuqur mirë shtoni mishin e grirë. Kur ta shikoni që është kauardisur shtoni kripën dhe salcën e domateve, nuk duhet të jetë e thatë përbërja, të jetë e lëngshme.
2
Ndërkohë përgatitni beshamelën duke ngrohur qumështin dhe më pas duke shtuar kremin (vendosim në tigan gjalpin dhe shtojmë miellin derisa të zverdhet dhe e lemë të ftohet) vazhdoni të perzieni deri sa të bie vala dhe pasi e heqim nga zjarri shtojmë 2 të verdha veze dhe pak arrë moskat.
3
Tani merni një tepsi dhe hidhni një shtresë beshamele e pastaj shtroni lazanjet e thata duke i mbuluar me përgatijen e mishit të grirë dhe vazhdoni prapë me beshamelën dhe 2 llojet e djathrave dhe bëni të njëjtën gjë për 4 shtresa ose pesë varet nga tepsia që përdorni. Kur të mbaroni piqeni në furrë për 30-40 minuta me 200°. Ju bëftë mirë