Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
krostate

Krostatë me reçel kajsie ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

Krostatë me reçel kajsie. Receta e gatimit për krostatë me reçel kajsie është dërguar nga Leonora Pane 10 shtator 2014. Foto © Leonora Pane

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim krostatë me reçel kajsie duke ndjekur udhëzimet në vijim

1884 shikime
krostate

Përbërësit

300 gr miell,
100 gr sheqer,
2 vezë,
125 gr gjalp,
nje pako maja për embëlsira,
reçel kajsie

Përgatitja

1
Në një tas hidhni miellin, sheqerin, majanë, gjalpin e shkrirë, vezët dhe zini brumin duke e punuar mirë,
2
pastaj merni tepsinë, lyejeni me vaj ose vërini letër furre, një pjesë të vogël brumi lëreni mënjanë për ta vënë në fund siper reçelit dhe tjetrën filloni hapni brumin në të gjithë sipërfaqen e tepsise edhe anash,
3
hidhni reçelin dhe hapeni në gjithë sipërfaqen e tepsisë, pastaj merni pjesën e brumit që latë mënjanë dhe formoni disa rripa, e vendosini sipër reçelit si në foto, futeni të piqet në furrë në 180° për 25 minuta. Ju bëftë mirë

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: