Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
krem karamel

Krem Karamel ( Receta gatimi nga Yllka Papa )

Krem Karamel. Një ëmbëlsirë popullore, e shpejtë, e lehtë. Receta gatimit është dërguar nga Yllka Papa 24 maj 2015. Fotot © Yllka Papa.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Yllka Papa klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për krem karamel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim krem karamel duke ndjekur udhëzimet në vijim

22351 shikime

krem karamel

Përbërësit

12 lugë gjelle me sheqer,

2 vezë të plota dhe 2 të verdha veze,

2 filxhana çaji me qumësht,

1 lugë çaji me vanilje

Përgatitja

1

Në një xhezve hedhim 8 lugë sheqer dhe i shkrijmë, karamelizohen, këtë e hedhim te format që do përdorim.

2

Në një enë hedhim 2 vezë dhe 2 të verdha veze, 4 lugë gjelle sheqer dhe i përziejmë me pirun, shtojmë vaniljen dhe qumështin,

3

këtë përzierje e hedhim te format ku kemi karamelin, i vendosim në një tavë, i shtojmë ujë, (kjo quhet banjo Mari) dhe i fusim në furrë me temperaturë 220 gradë për 45 minuta,

4

i heqim nga furra dhe i lemë të ftohen për disa minuta, me kujdes i kthejmë përmbys në pjatë

Yllka Papa ka dërguar në KuzhinaIme.al 31 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Yllka Papa.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: