Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Krem perimesh stine ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Krem perimesh stine. Receta e gatimit për krem perimesh stine është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 5 janar 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për supë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim krem perimesh stine duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1.5 kg perime stine ( patate, karrota, selino, presh, kungull, spinaq, fasule të ziera, sa më shum perime të kemi aq më e mir bëhet ),
vaj ulliri,
bukë,
rozmarinë,
kripë,
djath të grirë,
makarona të vogla yllka.
Përgatitja
1
Perimet i lajmë mirë dhe i presim në copa (nuk ka rëndësi si priten ), i mbulojmë me ujë dhe i ziejm për rreth 40 minuta. Kur të kenë zier i rregullojmë me kripë, i kalojmë në mixer ose në tretse perimesh (passa verdura).
2
E ziejm akoma me një dorë yllka të vogla ose mund ta lejmë edhe pa to. Bukën e presim në forma kubike të vogla dhe e thekrrojmë mirë në tigan. Dy min para se ta fikim i hedhim vaj ulliri dhe rozmarin pluhur.
3
Shërbejm pra kremin me vaj ulliri, djath të grirë dhe copat e bukës të thekura. Është pjatë e lehtë, e mirë dhe me plot vlera ushqyese. Ju bëftë mirë!