Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Karçof të mbushur ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Karçof të mbushur. Receta e gatimit për karçof të mbushur është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 26 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim karçof të mbushur duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
karçof
bukë e grirë
djath të grirë,
majdanoz,
kaperi,
vaj ulliri
lëkurën e limonit ( vetëm të verdhën )
Përgatitja
1
Pastrohen karçofët dhe zihen me avull për 7 minuta.
2
Përgatitet mbushja me bukë të grirë, djath të grirë, majdanoz, kaperi, vaj ulliri dhe lëkurën e limonit ( vetëm të verdhën ).
3
Futen në mixer dhe pasi të jenë grirë mirë, mbushim karçofët.
4
I vendosim në një tepsi të lyer me vaj dhe bukë të grirë dhe dërgohen në furrë të ngrohtë 200 gradë për 10 minuta. Ju bëftë mirë!