Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Fërgesë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Fërgesë. Receta e gatimit për fërgesë është dërguar nga Leonora Pane 30 ershor2014. Foto © Leonora Pane
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për fërgesë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim fërfesë me speca të kuq duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 speca të kuq të medhënj ose 5 të vegjël,
500 gr gjizë,
2 thelpinj hurdhër,
3 gjethe dafine,
3 lugë vaj ulliri,
gjysëm gote uthull
kripë.
Përgatitja
1
Në një tigan hidhni vajin dhe specat të prerë në rripa, e vëreni në flakë mesatare, merni hurdhrat, prejini në feta dhe hidhini tek specat,
2
hidhni edhe gjethet e dafinës dhe trazojini vazhdimisht deri sa të fillojnë të skuqen, pastaj shtoni uthullën dhe lëreni deri sa të avullojë,
3
më pas hidhni kripën, trazojini 2-3 herë dhe shtoni gjizën, lëreni të zjijë për 5-6 minuta dhe hiqeni nga zjarri, është gati për tu servirur. Ju bëftë mirë