Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsirë me luleshtrydhe ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Përbërësit
500 gr salcë kosi
250 gr pana
125 gr sheqer pluhur
500 gr luleshtrydhe të freskëta dhe 3 lugë sheqer
Përgatitja
1
Pasi ti keni larë luleshtrydhet prejini në copa të vogla dhe hidhini në një tigan bashkë me 3 lugët e sheqerit e lërini të zjejn në flakë mesarare për disa minuta, pastaj hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen, merni salcën e kosit hidhni sheqerin pluhur dhe trazojeni mirë,
2
pasi ta keni punuar panën pëzjejeni me salcën e kosit me ngadalë që të mos ulet pana, më pas merni format ose disa tasa të vegjël dhe mbushini me salcën dhe panën e përgatitur në mes me një lugë kafeje hapeni salcën në mënyrë që të hidhni një lugë kafeje me luleshtrydhet që zjetë më parë,
3
mbulojeni përsëri me salcë dhe futini në ngrirje për 4 orë, pas 4 orëve merni format e mbushura dhe kthejini në pjatë si në foto dhe janë gati për tu servirur. Ju bëftë mirë
Receta e gatimit për embëlsirë me luleshtrydhe është dërguar nga Leonora Pane 21 qershor 2014. Foto © Leonora Pane.


























