Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Embëlsira me Nukrema ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Embëlsira me Nukrema. Receta e gatimit për ëmbëlsira me nukrema është dërguar nga Ervina Saliu 9 shkurt 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim ëmbëlsira me nukrema duke ndjekur udhëzimet në vijim




Përbërësit
Për brumin:
1 gotë qumësht ( që e ngrohim pak në të shkrijmë 1 lugë maja )
1 lugë sheqer dhe 1 lugë gjalp.
miell
Përgatitja
1
E hedhim në tas dhe shtojmë miell duke punuar brumin sa të mari, gjer sa të bëhet masë e butë si byreku.
2
E mbulojmë dhe e lejmë për 1 orë. Më pas e marim, e hapim si në foto, e presim me ndimën e një gote, gjysmave i vendosim nga një lugë nukrema dhe nga lart i vejmë një petë tjetër,
3
e mbyllim me ndimën e një piruni, i lyejm me qumësht, e lejmë 30 minuta akoma dhe i pjekim në 190 gradë për 12 me 20 minuta. I servirim me sheqer pluhur dhe kanellë


























