Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek koral me gjize dhe veze

Byrek koral me gjizë ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Byrek koral me gjizë. Receta e gatimit për byrek koral me gjizë është dërguar nga Silvana Belishaku 5 mars 2013. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek koral me gjizë duke ndjekur udhëzimet në vijim

4817 shikime

byrek koral me gjize dhe veze

Përbërësit

Përbërësit për brumin:

500 gr miell

ujë të vakët

kripë

2 lugë gjelle me vaj ulliri

Për mbushjen:

300 gr gjizë

3 vezë

2 lugë kos

kripë

gjalp për spërkatjen e petëve ose vaj sipas dëshirës

Përgatitja

1

Bëjmë brumin jo shumë të fortë, e lemë të pushojë për 30 minuta të mbuluar me peshqir kuzhine, më pas përgatitim mbushjen, rrahim vezët, shtojmë gjizën, kosin dhe kripën, i përziejm, më pas brumin e ndajmë në topa të vegjël,

2

i hapin me niseshte, më pas i spërkasim çdo petë me gjalp, në cdo petë hedhim gjizë, i mbledhim në formë korale dhe i vendosim në tepsi, pasi i kemi mbaruar hedhim gjalp sipër dhe e pjekim për 35 minuta në 220 gradë. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: