Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byftekia

Byftekia me patate në furrë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byftekia me patate në furrë. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 3 gusht 2015. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish viçi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byftekia me patate në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim

490 shikime
byftekia

Përbërësit

Për byftekat:
500 gr mish të grirë
1 qepë
1 vezë
2 feta buke të ndenjur
1 domate
3 lugë vaj
1 lugë uthull
kripë
piper
majdanoz
qumësht për të zbutur bukën.
Për patatet
500 gr patate
1 filxhan kafeje me vaj
lëngun e 1 limoni
lëngun e 1 portokalli
kripë
rigon

Përgatitja

1
Në një tas hedhim qumësht dhe fetat e bukës. I lejmë 2 minuta, i shtypim mirë dhe i hedhim në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë. I punojmë me duar për 5 minuta dhe më pas e fusim në figorifer.
2
Pastrojmë patatet. I presim në copa, hedhim përbërësit e tjerë. I përziejm, i shtojmë një gotë ujë, i mbulojmë me letër alumini dhe i pjekim rreth 40 minuta në 200 gradë. Më pas i nxjerrim, vendosim byftekat nga lart, i mbulojmë sërisht dhe i pjekim 40 minuta akoma. Heqim letrën sa të marin pak ngjyrë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: