Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me spinaq

Byreçka me spinaq ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byreçka me spinaq. Receta e gatimit për byreçka me spinaq është  dërguar nga Ervina Saliu 12 gusht 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byreçka me spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim

2539 shikime

byrek me spinaq

Përbërësit

Përbërësit për brumin:

2 gota miell

2 lugë uthull

2 lugë vaj

kripë

ujë sa të mari

Për gjellën duhen:

500 gr spinaq

100 gr djath të bardhë ose gjizë

1 vezë

nenexhik

2 lugë gjelle me vaj

Përgatitja

1

I hedhim të gjithë përbërësit në një tas dhe zemë brumin. E mbledhim me picetë dhe e fusim në figorifer gjer sa të përgatisim gjellën.

2

Lajmë mirë spinaqin, e vemë në tenxhere pa vaj dhe e lemë të zij gjer sa të mos ketë më lagështi. E heqim, i hedhim djathin, nenexhikun, i përziejm dhe më pas i hedhim vezë dhe vajin. Nxjerim brumin nga figoriferi, e hapim në një petë të madhe jo shumë të hollë. Me ndihmën e një gote i presim një nga një. Në cep të çdo pete hedhim një lugë gjelle, i lagim cepat me pak ujë dhe kthejmë cepin. Me ndihmën e një piruni mbyllim cepat dhe i skuqim në vaj të nxehtë.

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: