Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Amareta ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Amareta. Receta e gatimit për amareta është dërguar nga Bukurie Nexhipi 13 dhjetor 2015. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për amareta klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim amareta duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
400 gr miell
100 gr sheqer pluhur
300 gr gjalp
1 vanilje Bourbon
2 të verdha vezësh
lajthi ose arra
lëkurën e 1 portokalleje
Përgatitja
1
Masat janë për rreth 40 amareta. Gjalpi duhet i ambientit, e trazojmë me mikser me sheqer pluhur, pak kripë, vanilje
2
kur bëhet 1 masë hedhim vezët, vazhdojmë i trazojmë, hedhim lëkurën e portokallit të grirë në rende dhe me ndihmën e 1 site hedhim miellin duke hedhur duke trazaur me mikser sa të bëhet 1 masë.
3
I ndajmë në topa sa 1 kokër arre, i vendosim 1 lajthi ose arrë në mes, shtypim t’ju japim formën dhe i pjekim në furrë të para nxehur për 10-12 minuta në 180 gradë C