Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
amareta

Amareta ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Amareta. Receta e gatimit për amareta është dërguar nga Bukurie Nexhipi 13 dhjetor 2015. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për amareta klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim amareta duke ndjekur udhëzimet në vijim

741 shikime

amareta

Përbërësit

400 gr miell

100 gr sheqer pluhur

300 gr gjalp

1 vanilje Bourbon

2 të verdha vezësh

lajthi ose arra

lëkurën e 1 portokalleje

Përgatitja

1

Masat janë për rreth 40 amareta. Gjalpi duhet i ambientit, e trazojmë me mikser me sheqer pluhur, pak kripë, vanilje

2

kur bëhet 1 masë hedhim vezët, vazhdojmë i trazojmë, hedhim lëkurën e portokallit të grirë në rende dhe me ndihmën e 1 site hedhim miellin duke hedhur duke trazaur me mikser sa të bëhet 1 masë.

3

I ndajmë në topa sa 1 kokër arre, i vendosim 1 lajthi ose arrë në mes, shtypim t’ju japim formën dhe i pjekim në furrë të para nxehur për 10-12 minuta në 180 gradë C

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: