Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek

Trekëndsha pikante ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )

Trekëndsha pikante. Receta gatimit për trekëndësha pikantë është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 19 shtator 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim trekëndësha pikantë duke ndjekur udhëzimet në vijim

1636 shikime
byrek

Përbërësit

300 gr miell
300 gr gjizë
3 speca jeshil
3 speca të kuq turshi
piper të kuq djegës
vaj gjelle
Kripë

Përgatitja

1
Zemë brumin me ujë të vakët, 2 lugë vaj dhe pak kripë dhe e lemë të vi për gjysëm ore. Ndërkohë që brumi vjen përgatisim mbushjen. Zemë brumin me ujë të vakët, 2 lugë vaj dhe pak kripë dhe e lemë të vi për gjysëm ore. Ndërkohë që brumi vjen përgatisim mbushjen.
2
Presim specat jeshil në kubikë të vegjël, gjithashtu presim edhe specat e kuq turshi në kubikë të vegjël dhe i hedhim te gjiza, te masa shtojmë edhe piperin e kuq djegës dhe i përpunojmë me dorë derisa gjiza të mari ngjyrën e kuqe.
3
Pasi ka ardhur brumi hapim petët me radhë dhe secilën e presim në rripa. Në anë të çdo rripi hedhim një lugë nga masa e përgatitur. E palosim në formë trekëndëshi dhe e vendosim në tavë. Kështu vazhdojmë edhe me rripat e tjerë dhe pasi i kemi renditur në tavë i lyejmë me pak yndyrë lart dhe i pjekim në 170°. Ju bëftë mirë

Luljeta Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 16 receta gatimi në me fotot origjinale të gatimeve të saj, midis tyre disa receta gatimi tradicionale të çamërisë. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: