Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pulë e limonuar ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Pulë e limonuar. Receta e gatimit për pulë të limonuar është dërguar nga Ervina Saliu 22 qershor 2015. Foto © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë të limonuar duke ndjekur udhëzimet në vijim
Një recetë paksa ndryshe por ja vlen / Ervina Saliu


Përbërësit
1 pulë
lëngun e 2 limonave
Përgatitja
1
Një pulë e lajmë, e vendosim në një tas të madh, e mbushim me ujë, i shtrydhim lëngun e 2 limonave, presim edhe limonat në feta dhe ja hedhim brenda, e mbulojmë dhe e lejmë 2 orë.
2
Më pas e marim, e fshijmë mos të ketë ujë, e lyejm me kripë, e shpojmë pak me thikë, i hedhim piper rigon, e lyejm edhe me pak vaj dhe e vendosim në tepsi ose veç pulën me një limon të prerë me feta ose me patate siç e kam bërë edhe unë në foto pa i prishur dëshirën fëmijëve meqë e pëlqejnë shumë.
3
Nqs i bëni me patate unë i qëroj patatet, i pres në copa të mëdha, i hedh në tas, i shtoj piper, rigon, vaj, i përziej mirë dhe i vendos në tepsi. I shtojmë 1 gotë ujë, i mbulojmë me letër alumini, e pjekim në 220 gradë për 1 orë. Heqim letrën dhe e pjekim 10 minuta akoma sa të mari ngjyrë. Ju bëftë mirë.


























