Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
patatetembushura

Patate të mbushura ( Receta gatimi nga Leonora Pane )

900 shikime
patatetembushura

Përbërësit

4 patate të medha
200 gr peshk ton
një domate mesatare
një qepë e vogël
vaj ulliri
2 lugë me bukë të grirë
majdanoz
piper i zi dhe kripë.

Përgatitja

1
Pasi ti keni larë patatet vërini të zjejn nv një tenxhere me ujë dhe kripë për 10 minuta pa i hequr lëkurën, merni një tas dhe hidhni peshkun ton, domaten të grirë në copa të vogla pasi ta keni qëruar, qepën e grirë imët, majdanozin të grirë, piperin dhe kripën dhe i përzjeini mirë, pasi të kenë zier patatet prien në mes për së gjati dhe me një lugë hiqni një pjesë në mes të patates dhe vërini në një tepsi me letër furre,
2
hidhini pak kripë në çdo patate dhe mbushini me peshk tono, domaten dhe qepën me erzat që përgatitet më parë, pasi ti keni mbushur të gjitha patatet hidhini sipër bukën e grirë dhe pak vaj ulliri dhe futini në furrë në 200° për 40 minuta.

Receta gatimit për patate të mbushura është e dërguar nga Leonora Pane 24 mars 2014. Foto © Leonora Pane.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Leonora Pane klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për patate klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

 

Leonora Pane ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 150 receta gatimi si edhe plot foto me ide të bukura për dekorime pjatash për ditë të veçanta, të gjitha me foto origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjithë recetat e gatimit dhe idetë e bukura nga Leonora Pane.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: