Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Oriz me kërpudha ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Përbërësit
4 garuzhde oriz
200 gr kërpurdha
një qepë
4 lugë vaj ulliri
50 gr djath të grirë
8 garuzhde ujë
kripë
majdanoz
Përgatitja
1
Ne nje tenxhere hidhni vajin, qepën e grirë imët dhe vëreni të skuqet në flakë mesatare, më pas shtoni kërpurdhat të prera në feta dhe lërini të skuqen për 5 minuta me qepën,
2
më pas hidhni majdanozin e grirë dhe orizin, pasi ta keni trazuar 2 – 3 herë hidhni ujin, kripën, vëreni kapakun dhe lëreni të zjej, 5 minuta para se ta hiqni hidhni djathin e grirë, trazojeni dhe është gati për tu servirur. Ju bëftë mirë
Receta e gatimit për oriz me kërpudha është dërguar nga Leonora Pane 3 prill 2014. Foto © Leonora Pane.


























