Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Kek me pjeshke

Kek me pjeshkë ( Receta gatimi nga Alma Dudi Palokaj )

Kek me pjeshkë. Receta gatimit është dërguar nga Alma Dudi Palokaj 18 korrik 2013. Fotot © Alma Dudi Palokaj

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Alma Palokaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu 

Mësoni si të përgatisim kek me pjeshkë duke ndjekur udhëzimet në vijim

1810 shikime

Kek me pjeshke

Përbërësit

200 gr miell

150 gr sheqer pluhur,

150 gr gjalp,

4 pjeshkë,

1 bustë lievito ose Shqip i thojne pluhur fryrës ( përdoret për pjekjen e ëmbëlsirave )

lëkurë limoni e grirë,

3 vezë,

1 gotë kos

Përgatitja

1

Përziejm gjalpin, sheqerin dhe vezët derisa të formohet një krem ( gjalpi duhet në temperaturë ambienti ) pastaj shtohen me rradhë mielli, pluhuri fryrës, lëkura e limonit dhe kosi.

2

Qerojmë pjeshkët dhe 2 i bëjmë kubike të vegjël, 2 të tjerat i presim me feta.

3

Pjeshkët që i premë në forma kubike i hedhim brenda në brum. Në një tepsi në fund vendosim letër furre dhe e lyejm me gjalp.

4

Pastaj shtrojmë fetat e pjeshkës. Sipër i hedhim brumin dhe në fund një shtresë tjetër pjeshkësh.

5

E pjekim në furrë të parangrohur me 160 gradë për 35 minuta. Ju bëftë mirë

Alma Palokaj ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 20 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrine autores për të shfletuar gjithë recetat gatimit nga Alma Palokaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: