Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Japrakë në furrë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Japrakë në furrë. Receta e gatimit për japrakë në furrë është dërguar nga Ervina Saliu 11 qershor 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për japrak klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim japrakë në furrë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 kunguj
2 karrota
2 domate,
1 filxhan çaji me oriz
pak mish të grirë
koper
nenexhik
piper
gjethe rrushi
vaj
kripë
Përgatitja
1
Grijmë në një tas 2 kunguj, 2 karrota, 2 domate, i shtojmë 1 filxhan çaji me oriz, pak mish të grirë, koper, nenexhik, piper, i përziejm mirë dhe mbushim gjethet që i kemi dhënë para një valë.
2
I shtrojmë në tepsi, i hedhim vaj, kripë, i mbulojmë me ujë dhe i pjekim në furrë në 200 gr rreth 40 minuta. Japrakët nuk hapen fare nëse i vendosni afër njëra tjetrës.


























