Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Gjoks pule me krem mishi ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )
Gjoks pule me krem mishi. Receta e gatimit për gjoks pule me krem mishi është dërguar nga Bukurie Nexhipi 28 nëntor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim gjoks pule me krem mishi duke ndjekur udhëzimet në vijim.
Përbërësit
1 gjoks pule
2 kërpudha të freskëta( mund të gatuhet edhe pa kërpudha )
100 ml qumësht pana ( që është edhe për torta )
2 lugë gjelle pluhur mishi knorr ose Maggi ( Eshtë extra për krem mishi )
piper, kripë
Përgatitja
1
Mishin e skuqim me pak yndyrë ( ose margarië ) në zjarr të ulët. I hedhim kripë, piper. Pasi ka përfunduar skuqja e vendosim në pjatë. ( Në zjarr shumë të ulët që mishi të mbetet i butë )
2
Në një enë tjetër skuqim kërpudhat me pak margarinë, i hedhim një filxhan kafeje ujë dhe e lemë gjer sa ta pi. Hedhim qumështin pana mbi kërpudha, pak piper, dhe pasi ka marë valë hedhim pluhrin e mishit.
3
E trazojmë gjer sa të trashet dhe merr pak ngjyrë. E hedhim kremin mbi mishin që kemi vendosur në pjatë. Ky krem mund të përdoret edhe për fileto viçi, gjoks kaposhi të detit.


























