Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Ciambellone ( Receta gatimi nga Edvina Gjeci )
Ciambellone. Receta e gatimit për ciambellone është dërguar nga Edvina Gjeçi 24 dhjetor 2015. Foto © Edvina Gjeçi
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Edvina Gjeçi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim ciambellone duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr miell për embëlsira
250 gr sheqer
100 gr gjalp
50 gr kokrriza sheqeri
250 gr qumësht
2 vezë
lëkurë e një limoni i integruar
një majë kripë
1 pako mamma për embëlsira
Përgatitja
1
Në një enë vendosim sheqerin dhe gjalpin në temperaturë ambienti dhe i punojmë deri sa të arrijmë një krem, i shtojmë vezët dhe i punojmë akoma me rrahsen e vezëve elektronike.
2
Më pas shtojmë edhe përbërësit që na kanë mbetur, përveç kokrrizave të sheqerit dhe i punojmë mirë e mirë. E vendosim në tepsinë e pjekjes e lyer me gjalp dhe miell, i hedhim sipër kokrrizat e sheqerit dhe e pjekim me 180 gradë përreth 50 minuta


























