Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Amaret e mbushur në formë role ( Receta gatimit nga Bukurie Nexhipi )
Amaret e mbushur në formë role. Receta e gatimit për amaret e mbushur në formë role është dërguar nga Bukurie Nexhipi 4 shkurt 2014. Foto © Bukurie Nexhipi
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim amaret e mbushur në formë role duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
Për 40 copë duhen:
200 gr miell
125 gr gjalp
75 gr sheqer
1 vezë
pak kripë
sheqer pudër
1 lugë gjelle kanellë
Për mbushjen 150 gr fruta të thata sipas dëshirës.
Përgatitja
1
Hapim sheqerin pudër, mbi të hedhim të gjithë përbërsit dhe përgatisim brumin.
2
Brumin e vendosim mbi një letër furre dhe e hapim mbi të, hedhim sipër brumit frutat e thata dhe me ndihmën e letrës sëfurrës e mbldhim në formë role.
3
E vendosim për dy orë në frigorofer. Më pas e hapim dhe e presim në copa 1 cm dhe i pjekim për 13 minuta në 180 gradë C. I spërkasim me sheqer pudër.