Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pi

Pica patëllxhani ( Receta gatimi nga Edvina Gjeci )

Pica patëllxhani. Receta e gatimit për pica patëllxhani është dërguar nga Edvina Gjeçi 3 dhjetor 2015. Foto © Edvina Gjeçi

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Edvina Gjeçi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me patëllxhanë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pica patëllxhani duke ndjekur udhëzimet në vijim

494 shikime
pi

Përbërësit

1 patëllxhan
1-2 mocarela
salsë domatesh
borzilok
vaj ulliri
kripë

Përgatitja

1
Nxejmë furrin në 200 gradë. Presim patëllxhanin në feta 1 cm. Vemë letër pjekje në tepsi, e spërkasim me pak vaj ulliri, vendosim fetat e patëllxhanit dhe me një penel i kalojmë me vaj ulliri. I pjekim në furrë për rreth 20 minuta. Ndërkohë që piqen patëllxhanat përgatisim salsën.
2
Vendosim salsën në zjarr për 10-15 minuta me pak kripë dhe vaj. Para se të fikim zjarrin i shtojmë disa gjethe borziloku. Në çdo fetë patëllxhani i vendosim një lugë salsë dhe fetë mocarela. I vendosim sërisht në furrë për 10 minuta të tjera dhe ju bëfshin mirë

Edvina Gjeçi ka dërguar në KuzhinaIme.al 19 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për më shumë receta gatimi nga Edvina Gjeçi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: