Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me spinaq dhe djathe

Byrek me spinaq dhe djathë ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Byrek me spinaq dhe djathë. Receta gatimit për byrek me spinaq dhe djathë është dërguar nga Erjona Balla 4 dhjetor 2013

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me spinaq dhe djathë duke ndjekur udhëzimet në vijim

2260 shikime

byrek me spinaq dhe djathe

Përbërësit

Për brumin duhen:

600 gr miell

kripë

ujë

Për mbushjen duhen:

1 kg spinaq

2 qepë ose 100 gr qepë të njoma

300 gr djathë të bardhë

100 gr kos

2 vezë

kripë dhe vaj

Përgatitja

1

Përgatisim brumin dhe e lemë të pushojë për 30 minuta. Përgatisim gjellën, spinaqin e larë e grijmë.

2

Në tigan me vaj grijmë qepët i skuqim deri sa të zverdhen, shtojmë spinaqin e grirë, kripë dhe i lemë të skuqen bashkë për 15 minuta.

3

Pasi është skuqur e heqim nga zjarri dhe i shtojmë djathin, vezët e rrahura dhe kosin, i trazojmë që të bëhen një trup.

4

Hapim petët 3 kulaçë njerë mbi tjetrën të lyera me pak vaj, e hapim petën dhe shtrojme mbi petë gjellën e përgatitur dhe e bejmë në formë rroleje dhe e vendosim në tepsi të lyer me vaj, kështu veprojmë deri sa të mbushet tepsia, e presim dhe e pjekim për 40 minuta.

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: