Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Çorbë shkodrane ( Receta gatimi nga Migena Buci )
Çorbë shkodrane. Receta gatimit është dërguar nga Migena Buci 12 maj 2013. Foto © Migena Buci
- Për të tjera receta gatimi për gjellë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim çorbë shkodrane duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 kokrra qepë mesatare,
mish i grire 1 filxhan caji,
salcë 1/2 luge gjelle,
kripë,
piper,
oriz 2 filxhanë kafeje.
Përgatitja
1
Kaurdiset me lyrë qepa e grirë hollë, hidhet mish i grirë, salcë, kripë, piper, shtohet ujë dhe zihet sa të zbutet e gjithë masa.
2
Hidhet orizi i pastruar dhe i larë dhe zihet duke përgatitur një çorbë të trashë. Kur shërbehet në pjatë hidhet gjalp i shkrirë dhe piper i zi i bluar, sipas dëshirës mund ti hidhet edhe lëng limoni.






















