Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pandespanje me leng portokalli

Pandespanjë e regjur me lëng portokalli ( Receta gatimi nga Silvana Belishaku )

Pandespanjë e regjur me lëng portokalli. Receta e gatimit për pandespanjë të regjur me lëng portokalli është dërguar nga Silvana Belishaku 26 tetor 2014. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për ëmbëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pandespanjë të regjur me lënf portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

780 shikime

pandespanje me leng portokalli

Përbërësit

6 vezë

6 lugë sheqer

6 lugë miell

lëkurën e grirë të 2 portokajve

1 pako vanilje

Për shurupin na duhet:

3 portokalle

5 lugë sheqer

1 gotë ujë

karafil për aromë

Përgatitja

1

Rrahim të bardhat e vezës me pak kripë, më pas shtojmë sheqerin pak nga pak, i hedhim të verdhat e vezës një e nga një, i rrahim akoma, më pas hedhim miellin pak e e nga pak nga një lugë duke e situr dhe trazuar ngadalë të mos bie volumi, hedhim vaniljen, lëkurën e portokallit, më pas në tepsi shtojmë letër kuzhine, hedhim brumin dhe e pjekim në 180° për 20 minuta

2

Bëjmë shurupin: Marim lëngun e portokallit hedhim 1 gotë sheqer dhe 3 gota ujë dhe karafil, i lemë të ziejn sa të trashet, më pas e lemë të ftohet dhe ja hedhim pandespanjës, e zbukurojmë sipër sipas dëshirës.

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: