Duke shfletuar: Tooltips 13 Artikuj
Antipasta
Fjalë e huazuar nga kuzhina Italiane, përdoret për të përshkruar pjatën e parë të një vakti për drekën ose për mbrëmjen, zakonisht përmban produkte të tilla si lloje të ndryshme proshutash e sallamesh, varietete djathërash, garnitura specifike me perime, kërpudha, ullinj etj. Antipastat mund të përdoren shumë mirë edhe si shoqëruese verërash të ndryshme. Antipastë […]
Conchiglie
Lloj makaronash në formë guaske
Dafinë
Lloj bime aromatike
Karçof
Lloj bime e ngrënshme, përdoret kryesisht për sallata ose antipasta, gatuhet e zier ose e pjekur.
millefoglie
Peta të gatshme për embëlsira
Orecchiette
Lloj makarone
Pene
Lloj makaronash
Pluhur pjekës
Pluhur për pjekjen e ëmbëlsirave. Në zonat ku banoni mund ta gjeni me paketime të ndryshme: baking powder, peciv, lievito. Në mungesë mund ta zëvendësoni me sodë buke.
Pomodorini
Domate të vogla si qershi
Rozmarinë
Lloj bime aromatike
Servirim
Fjalë e huazuar dhe përshtatur nga gjuha italiane, përdoret shpesh në kuzhinë, shqip: shërbejmë
Shëndetlie
Embëlsirë tradicionale shqiptare. Recetat e gatimit për shëndetlie të publikuara në KuzhinaIme.al mund ti gjeni duke klikuar këtu